# From two villages, the distance between which is 80 km, two motorcyclists left in the same direction at the same time

May 26, 2020 | Education

| **From two villages, the distance between which is 80 km, two motorcyclists left in the same direction at the same time. The speed of the first motorcyclist is 55 km / h, the speed of the second is 75 km / h. The distance between motorcyclists increased. Find the distance that will be between motorcyclists in 5 hours.**

Decision

1) 55 * 5 = 275 (km) – the distance traveled by the first motorcyclist.

2) 75 * 5 = 375 (km) – the distance traveled by the second motorcyclist.

3) 375 – 275 = 100 (km) – the difference in the distances traveled by motorcyclists.

4) 100 + 80 = 180 (km)

Answer: after 5 hours, the distance between motorcyclists became equal to 180 km

Remember: The process of learning a person lasts a lifetime. The value of the same knowledge for different people may be different, it is determined by their individual characteristics and needs. Therefore, knowledge is always needed at any age and position.