The passenger was late for the ship, which sailed at 9 hours at a speed of 30 km / h.

The passenger was late for the ship, which sailed at 9 hours at a speed of 30 km / h. To catch up with the ship, at 11 o’clock the passenger boarded a motor boat, which sailed at a speed of 60 km / h. When and at what distance does the boat catch up with the ship?

1) 11 – 9 = 2 (h) – the ship rode before the boat began to move
2) 30 ◦ 2 = 60 (km) – the ship passed before the boat started moving
3) 60 – 30 = 30 (km / h) – approach speed
4) 60: 30 = 2 (h) – you need a boat to catch the boat
5) 11 + 2 = 13 (h) – time
6) 60 ◦ 2 = 120) km) – distance
Answer: at 13 h, at a distance of 120 km

Remember: The process of learning a person lasts a lifetime. The value of the same knowledge for different people may be different, it is determined by their individual characteristics and needs. Therefore, knowledge is always needed at any age and position.