Answer: The shortest day in the Northern Hemisphere is the winter solstice, December 22. From November 1 to December 22, 30 + 22 = 52 days pass. From December 22 to February 1, 9 + 31 = 40 days pass. Since February 1 is closer to the winter solstice, the daylight hours are longer on November 1.
Alternative solution: March 21 and September 23, on the days of the equinoxes, the length of daylight hours is the same. From September 23 to November 1, 7 + 30 = 37 days pass. From February 1 to March 21, 28 + 21 = 49 days pass. Since November 1 is closer to the equinox than February 1, the daylight hours are longer on November 1.
Remember: The process of learning a person lasts a lifetime. The value of the same knowledge for different people may be different, it is determined by their individual characteristics and needs. Therefore, knowledge is always needed at any age and position.